Nu ska jag dela med mig av en soppa som är en favorit både för mig och för tonårssonen. Soppan passar både till vardag samt mer festligare tillfällen...tycker vi.
Många portioner
1 kg kycklingfilé
1-2 röda paprikor
1 purjolök
2 liter vatten
4 tärningar hönsbuljong
ca 200g äggnudlar
salt, peppar, curry, hackad chili eller sambal oelek efter smak, samt gurkmeja för färgens skull
Fräs kycklingen skuren i bitar tillsammans med hackad paprika och strimlad purjolök i en gryta med smör och olja. Salta och peppra. Tillsätt vatten, buljong, curry, chili alt. sambal oelek och gurkmeja. Låt puttra en stund. Sätt i nudlarna, antingen hela som de är eller bryt sönder i mindre bitar. Kom ihåg att nudlarna inte behöver så lång tid för att bli mjuka. Soppan serveras med fördel tillsammans med en klick creme fraishe och ett frasigt vitlöksbröd.
Hoppas det smakar i höstmörkret
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar