fredag 23 september 2011

Tips

När det gäller tillagning av laxfilé som är en stor favorit hos mig så har jag ett supergott tips som jag har lånat av German, den sympatiske kocken i tv-programmet Landgång. Det här behöver du;

Laxfilé, dill, citronpeppar och lime


Pressa limen över filéerna, krydda med citronpeppar och fördela ut dillen.



När detta är gjort så plastar jag in hela fatet, sätter in i kylskåpet och låter fisken dra därinne i 30-60 minuter. Därefter så ska filéerna stekas i äkta smör.



När filéerna är genomstekta runtom så ser dem så här smarriga ut.


Laxen passar ypperligt bra ihop med kokt potatis, en krämig romsås och sallad. Vi som försöker äta enligt lchf struntar helt enkelt i potatisen och tar lite extra sallad istället. Ett annat lchf-alternativ är att servera laxen tillsammans med den broccoligratäng som jag har publicerat receptet på tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar