Snitta av en bit av roten på salladshuvudet och fyll botten på en bunke med kallt vatten.
Sätt huvudet med snittytan nedåt i vattnet. Jag valde den minsta bunken jag äger för att inte huvudet ska tippa omkull och göra bladen blaskiga och blöta.
Täck över med plast eller ett lock. Jag tog helt enkelt salladspåsen och trädde den över bunken.
Förvara bunken längst ned i kylen. Nu är det bara att vänta och se om tipset funkar.
Tänk, man kan se på innehållet i mitt kylskåp att sonen är hemma. I vanliga fall brukar det se ut ungefär så här, och faktiskt ännu tommare än så ibland.
* Om någon undrar varför jag skriver sallad istället för sallat så beror det på att jag gjorde ett aktivt och medvetet val. Jag tycker nämligen att det både ser och låter bättre på det viset. Ni kan kalla mig modern (modern som i mode alltså). :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar