Nu är jag åter inne i en lchf period. Jag tappade bort det helt under våren och sommaren men så har jag också
mått därefter. Därför har jag skärpt till mig igen och äter (i det närmaste) enbart lchf. Ibland tillåter jag medvetet att några extra kolhydrater slinker in, dels för att få mer variation så jag inte ledsnar och dels för att jag inte vill begränsa mig så mycket att ett vettigt/normalt leverne blir omöjligt att uppnå. Den här gången så tillåter jag till exempel mig själv att äta potatis någon enstaka gång. Jag har nämligen märkt att det min mage reagerar mest negativt på är mjöl och gryn. Jag tillåter även rotgrönsaker ibland. Detta i något större utsträckning än potatis eftersom de innehåller ett lägre antal kolhydrater än vad potatis gör. Enligt uppgift så ska tillagade rotgrönsaker (ej potatis) innehålla ca 6 gram kolhydrater/100 gram istället för de 5 gram som är tillåtet enligt lchf. Den lilla differensen känns helt onödig att tjafsa om tycker jag. Även om siffran skulle vara närmare 10 så är det inget jag tänker peta i.
Till min inspirationshjälp har jag införskaffat gratisappen "kokaihop.se" och den kan jag verkligen rekommendera till er också, oavsett om ni äter vanlig mat, lchf eller något annat. Ikväll lagade jag rotgrönsaker efter ett recept från signaturen GOE och det var verkligen jättegott, särskilt ihop med mina hemlagade köttbullar som jag knåpade ihop under gårkvällen.
 |
Gräddstuvade rotgrönsaker & köttbullar |
Åh vad du är duktig. Behöver insperation av dej / K
SvaraRaderaSvackor är helt normalt. Jag om någon vet för jag har haft både många och långa såna. Tur att det aldrig är försent, varken att börja om eller att börja helt på nytt. :)
Radera