Skivar potatis och hackar lök som jag blandar med kryddor och grädde i en långpanna. Sen tar jag en hel korvring som jag snittar upp, vanligtvis i centimeterbreda snitt på tvären men idag var jag latare än latast och provade något nytt. Jag snittade ett enda långt snitt längs med hela korven. Jag upptäckte dock att slutresultatet ser snyggare ut om man följer det förstnämnda exemplet. Hur man än väljer att göra så ska man inte skära helt igenom korven utan lämna några millimeter. Jag fyller korven med både ketchup, senap och oststavar men det är en smaksak. Sen trycker jag ner korven ordentligt mitt i potatisen och skjutsar in formen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Ibland blir allt färdigt samtidigt, ibland måste jag täcka över korven med folie de sista 10 minutrarna. Jag håller lite koll.
Så här såg det ut idag och ni förstår säkert vad jag menar med själva utseendet på den färdiga produkten. Dagens variant blev kanske inte lika snygg som när jag snittar korven på tvärsan, men smaken blev sannerligen lika god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar