3 dl matkorn (eller matvete)
1 schalottenlök
1½ msk finrivet citronskal
3/4 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad salvia
Ev. lite mjölk att späda med
Koka matkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av i en sil, spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka löken. Fräs lök och citronskalet i en stekpanna med 2 msk olja utan att de tar färg. Tillsätt vinet och låt koka in. Häll på grädden och låt koka i ca 2 minuter. Tillsätt matkornen och låt småkoka under omrörning i 1-2 minuter, konsistensen ska vara krämig. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Vänd ner persiljan och salvian. Späd ev med lite mjölk.
* Jag själv skippade både salvian och citronen. Mjölk till spädning behövdes inte, tvärtom. Jag rörde ner två nypor riven ost för än mer krämighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar