![]() |
Tårtan i fråga gömmer sig bakom Pimm's no 1 drinken |
Frusen moccatårta
Botten
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
1-2 msk kakao
Ugn: 175 grader
Glassfyllning
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 äggulor
Garnering
strössel
Riv mandelmassan, gärna i matberedaren. Blanda massan med ägg, vitor och kakao. Vispa pösigt. Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter, som antingen är välsmord och bröad eller klädd med bakfolie. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen. Låt kallna.
Vispa grädde, pulverkaffe och florsocker till ett hårt skum. Vispa sist ner äggulorna. Häll smeten på den kalla mandelbotten och frys tårtan i minst 3 timmar. Tina tårtan ca 30 minuter innan servering. Strö över strössel, ät och njut.
Tips
Kan tillagas flera veckor i förväg i och med att den ska frysas. Ett annat tips är att blanda ut kaffepulvret med lite av grädden innan det blandas med resten av grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar